HomeNieuws Bewaar jouw eten op de juiste manier in de diepvries

Bewaar jouw eten op de juiste manier in de diepvries

Posted in : Nieuws on by : Redactie

Heb je vaak geen zin om te koken en daarom gekozen voor een aantal voorverpakte maaltijden van onder andere fuelyourbody.nl? Dan wil je deze het liefste zo lang mogelijk bewaren. Dit kan je doen in de vriezer. Door de maaltijden in te vriezen blijven de ingrediënten langer vers en kan je steeds weer een andere maaltijd op tafel zetten. Maar hoe kan je dit dan het beste doen, zodat iedere maaltijd nog goed is en ook lekker blijft? Onderstaande informatie helpt jou aan het goed invriezen van jouw avondeten en lunch.

Luchtdichte verpakkingen gebruiken

Als eerste is het verstandig om te investeren in de juiste verpakkingen. Sommige verpakkingen die al om de maaltijden heen zitten, zijn al geschikt voor het invriezen. Andere verpakkingen kan je beter niet doen. Zorg dat je in dit geval kiest voor een luchtdichte container of diepvrieszak. Deze verpakkingen behouden de smaak en versheid van jouw eten. Je voorkomt dat eventuele geurtjes zich verspreiden door jouw eten. Het kan immers een vreemde nasmaak geven als deze geurtjes ook in jouw nieuw ingevroren maaltijden terechtkomen. De juiste verpakking zal wonderen doen voor het genieten van jouw eten.

Goede porties en voorzien van labels

Zijn de maaltijden nog niet voorverpakt, maar heb je zelf eten gemaakt wat je wilt invriezen? Dan is een goede portionering een vereiste. Het invriezen in individuele porties kan voorkomen dat je te veel eten op jouw bord krijgt en dus weer veel weg moet gooien. Je voorkomt voedselverspilling en kan voorkomen dat je te veel eten opeet omdat het op je bord ligt. Zodra je de verpakkingen hebt afgesloten, zet je erop wat erin zit. Zorg voor een label met de inhoud en de datum waarop je het hebt ingevroren. Zo bewaar je het overzicht in jouw vriezer.

Goed afkoelen voor in de vriezer

De diepvriesmaaltijd die je voorverpakt koopt, is al volledig afgekoeld. In veel gevallen worden deze zelfs gekoeld of bevroren bij jou geleverd. Heb je zelf eten klaargemaakt? Laat het dan goed afkoelen voordat je het in de vriezer stopt. Het eten moet op kamertemperatuur zijn om condensatie in de verpakking te voorkomen. Je wilt immers geen ijskristallen en textuur verlies hebben. Heb je haast? Dan kan je het beste een ijsbad gebruiken. Dit bad koelt alles razendsnel af en je kan jouw vriezer goed inrichten voor de maaltijden. Je hoeft ze er alleen nog maar in te zetten.

Ontdooien in de koelkast

Of je nou haast hebt of gewoon geen zin hebt om te koken, een diepvriesmaaltijd is heel gemakkelijk. Alleen moet je dan wel met zorg ontdooien. De verleiding kan toeslaan en je wilt het liefste zo snel mogelijk het avondeten op tafel hebben staan. Toch is het ontdooien in de koelkast het beste. Zo behoud je de smaak en voorkom je dat bacteriën zich vermenigvuldigen. Als je in de ochtend al weet dat je geen tijd hebt om te koken, kan je in de ochtend al voorbereidingen treffen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *