HomeNieuws De opmars van walnoten van eigen bodem: Melissa en Rudolf Jan maken er een rijke olie van voor de salade

De opmars van walnoten van eigen bodem: Melissa en Rudolf Jan maken er een rijke olie van voor de salade

Posted in : Nieuws, Over voeding on by : Redactie

Walnoten importeren we uit Californië, Chili, Frankrijk of Oostbloklanden, terwijl het Nederlandse klimaat en bodem ook geschikt zijn. Om die reden, maar ook omdat noten steeds nadrukkelijker als onderdeel van een gezond voedingspatroon worden gepromoot, zien we hier steeds meer walnootbomen.

Kijk maar eens in het Rivierengebied en de Betuwe. Alleen al bij Veld 4 in het Gelderse Zoelen staan 35 varianten. Geduld moet je hebben; pas na twintig jaar brengt een walnootboom 60 tot 80 kilo oogst op. Veld 4 perst walnoten tot olie.

Verder lezen op Ad.nl

Dit bericht verscheen eerder op: https://www.ad.nl/dossier-kokeneneten/de-opmars-van-walnoten-van-eigen-bodem-melissa-en-rudolf-jan-maken-er-een-rijke-olie-van-voor-de-salade~a934c8d4/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *