HomeOver voeding Eten voor de ziel: wat geeft een kookliefhebber een ziel?

Eten voor de ziel: wat geeft een kookliefhebber een ziel?

Posted in : Over voeding on by : Redactie

Hallo,

Ik wil graag mijn artikel op uw site publiceren.

Bij voorbaat dank.

Foodies maak je blij met alles wat met de culinaire geneugten van het leven te maken heeft. Dat lijkt dan niet al te moeilijk. Toch mag je op wat complicaties rekenen, want de ene foodie is de andere niet. Het is belangrijk erachter te komen wat voor een type degene is waarvoor je een cadeau zoekt. Deze taak is in de afgelopen decennia een stuk gemakkelijker geworden. Van een culinaire ontwikkelingsland is Nederland in de laatste 20 jaar gepromoveerd naar de eredivisie van de culinaire wereld. Daardoor zijn allerlei speciaalzaakjes ontstaan, waar topprodukten te vinden zijn.

 

Een eetbaar cadeautje of niet?

Smaken verschillen en etenswaren kunnen nou eenmaal bederven. Als je de foodie goed kent en je weet dat hij/zij het gaat gebruiken voordat de houdbaarheidsdatum verstrijkt dan kan dat prima. Een mooie olijfolie wordt erg gewaardeerd door liefhebbers van de Italiaanse en Griekse keuken en is prima houdbaar, ook na opening. Raar maar waar: als het wat sjieker of duurder mag zijn, denk dan aan conserven (eigenlijk blikvoer). Denk aan krab uit Kamchatka, een truffel in olie of kaviaar.

 

Kookboeken

Een kookboek vindt de foodie een geweldig cadeau. Kookboeken geschreven door topchefs doen het erg goed. Zo komen de sterren thuis op tafel. Er is ook een enorm aanbod van thematische kookboeken, waarin recepten staan uit bepaalde streken of landen. Dan zijn er ook nog de thematische kookboeken. Een bekend voorbeeld uit het laatste decennium is de fusion keuken en de Peruaanse keuken, hip & happening. Ook dat is een perfect cadeau idee voor haar.

 

Geef een culinaire ervaring cadeau

Een foodie de kans geven een nieuwe keuken te ontdekken maakt hem/haar zeker blij. Ook een masterclass bij een sterrenchef is niet te versmaden. Natuurlijk is een wijnproeverij of een diner in een toprestaurant een uitstekend idee. Het is ook iets wat de gever als cadeau kan geven om er samen met de ontvanger van te genieten.

 

 

 

Hardware

Er zijn altijd wel zaken die de amateurkok op het wensenlijstje heeft staan. Een mooie smeedijzeren braadpan is zo’n ding. Een precisieweegschaal is een verplicht hulpmiddel in de keuken van de hobbykok en ook een hoogwaardig koksmes hoort in iedere goede keuken thuis. De bijgelovigen laten de ontvanger het mes “kopen” voor 5 cent. Volgens een oud bijgeloof zou het geven van een mes de band tussen beiden kunnen “doorsnijden”.

 

Een steeds terugkerend cadeau

Een overweging is ook een abonnement op een culinaire box. Regelmatig, bijvoorbeeld iedere maand, ontvangt de foodie een culinaire box. Hierin zitten nieuwe en unieke ingrediënten en recepten. Daarmee wordt de ontvanger in staat gesteld nieuwe en out-of-the-box recepten te proberen. Bovendien is het een soort van repeterend cadeau waarmee de ontvanger steeds even aan de gever herinnerd wordt.

 

De mand met luxe etenswaren

In de Angelsaksische landen is het geven van een zogenaamde “hamper” heel gebruikelijk. Het is wel noodzakelijk dat de voorkeuren enigszins bekend zijn, want met een standaardpakket maak je een kenner meestal niet erg blij. Zoek ambachtelijke produkten en verpak die in een verpakking die later als decoratie kan dienen. Wat het ook wordt, veel plezier bij het zoeken en geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *